top of page

Smertelindring

Det er dessverre lang ventetid hos gynekologer. Første gang du kommer dit vil legen mest sannsynlig komme med forslag til hva du kan gjøre for smertelindring, her har vi samlet noen av disse rådene. Noen av disse rådene kan gi lindring med en gang mens andre kan hjelpe på lang sikt. Rådene er samlet fra andre kvinner med vulvodyni, så det er viktig at du prøver deg frem, ingen kropper er like.

AWARENESS
legesamtale

Samtalen med legen

De fleste fastleger har hørt om diagnosen vulvodyni. Det de kanskje ikke er klar over er hvor vanlig det er, eller hvordan de skal behandle det. Hvis legen eller gynekologen ikke har hørt om vulvodyni, anbefaler vi at du bytter. 

Les mer om samtalen med legen og det første gynekologbesøket.

Samtalegrupper

Vi arrangerer lavterskel gruppesamtale for våre medlemmer. Et styremedlem initierer samtalen, og deltakerne bestemmer hva de ønsker å snakke om. Noen av gruppene velger å holde kontakten i etterkant for å støtte hverandre i hverdagen.

 

Du kan melde din interesse her. Vi tar kontakt når vi har en fulltegnet gruppe.

Samtalegrupper
Gynekologbesøket

Det første gynekologbesøket

Hos gynekologen vil arbeidet med å stille en diagnose starte. Dere vil starte med en samtale på kontoret. Her bør du beskrive smertene så nøyaktig du kan, på samme måte som du gjorde hos fastlegen. Hos gynekologen vil det bli foretatt en undersøkelse. Her kan det igjen være nyttig og snakke om hvordan den skal foregå. Om du ikke ønsker bruk av spekulum skal det være helt greit. Ting dere kan avtale kan være at du får tid til å puste før berøring, at alt foregår sakte, dere skal snakke om hva som skjer før det skjer, hvor mye glidemiddel som skal brukes og alt annet du ønsker. Gynekologen skal aldri gjøre noe du ikke er komfortabel med. Det er så klart veldig nyttig for gynekologen å få gjøre denne undersøkelsen, men dette trenger ikke skje den første timen om du ikke ønsker det.

Les mer om samtalen med legen og det første gynekologbesøket.

Facebookgrupper

favicon_facebook_insta.png

Vulvodyniforeningens medlemmer

shutterstock_1587789886_668363179099.jpg

Kroniske underlivssmerter Norge

shutterstock_1463854814.jpg

Vestilbulitt/Vulvodyni/

Vagnisme

Facebookgrupper
bottom of page