top of page
Søk

Vulva i vinden!

Forfatter: Hanna Eide, leder i Vulvodyniforeningen


Nå er vi i mars, og det har vært en innholdsrik måned for kvinnehelse! Media har virkelig gjort sitt for å sette fokus på kvinners helse, og 8. mars har som alltid blitt markert.


I år markerte Vulvodyniforeningen 8. mars skikkelig! Vi startet med stand på Kvinnehelsealliansens og Norske Kvinners Sanitetsforening sitt vors på Youngs i Oslo. Der var det paneldebatt med politikere, og mye annet bra. Tuva i styret fikk stille et spørsmål, og brukte anledningen til å holde frem en kaktus, og spørre om de kunne tenke seg å putte den i vagina. Spoiler: ingen hadde lyst til det. De hadde heller ingen gode svar på når og hvordan behandlingstilbudet vårt skulle bli bedre.


Mens resten av styret gjorde seg klare til tog og appeller dro jeg til Kolbotn for å holde innlegg på Nordre Follo Arbeiderparti sitt kvinnedagsarrangement, hvor også helseministeren var. Der fikk jeg mulighet til å stille spørsmål. Blant annet spurte jeg om hvorfor hun trodde Sverige hadde 21 vulvaklinikker, mens Norge så vidt har 3. Dette hadde hun ikke noe tydelig svar på.


Media har som sagt vært skikkelig på! Jeg var på TV2 Nyhetene den 2. mars (vi har lagt ut klipp på Facebook). Helene prydet forsiden til Stavanger Aftenblad, og TV2 skrev en veldig god sak som Helene bidro til. Jeg har også hatt kronikk i VG.

Nettavisen har også laget en flott video hvor modige damer deler hvordan det er å leve med lichen sclerosus.


Det er skikkelig kult at vi faktisk får tid i media! Vi håper det fører til endring!


Comments


bottom of page